#30 „Ludzie mówią, że ten chleb to smak z dzieciństwa” – rozmowa o drodze do otwarcia własnej piekarni rzemieślniczej z Dagą Rosiak, właścicielką Będzie Dobrze
Do końca października -20% na produktu do rozwoju osobistego na stronie slowtalks.pl
Dagmara, w sieci znana jako @glodnadaga, od 2016 roku wiedziała, że chce otworzyć swoje miejsce na gastronomicznej mapie Warszawy. Od tego czasu świadomie doświadczała różnych ról – od zmywaka, przez kelnerkę i managerki. A to wszystko po to, by zdobyć przekrój wiedzy, jak dobrze zarządzać swoim własnym miejscem. I tak, właśnie w październiku 2022, jej piekarnia Będzie Dobrze obchodzi swoje pierwsze urodziny! Rozmawiamy o procesie budowania swojego miejsca, wyzwaniach, rozterkach i całej drodze. Myślę, że ta rozmowa jest wielką inspiracją i drogowskazem dla tych, którzy myślą o swoim własnym biznesie. Z tego odcinka dowiesz się, dlaczego ważne jest zrozumienie swojego klienta, budowanie marki w oparciu o pewne wartości i sprawne reagowanie na zmiany, zamiast kurczowego trzymania się planu. Oraz dlaczego nie musimy wiedzieć od razu czego chcemy, tylko dać sobie przestrzeń na poszukiwanie tego. Dużo mówimy o wizualizacji, która była kluczowym elementem, który prowadził Dagę na drodze ku swojej piekarni. Piekarnie Będzie Dobrze znajdziecie na Starym Mokotowie pod adresem Puławską 23/25. Pod koniec odcinka Daga rekomenduje, od jakiego wypieku warto zacząć swoją przygodę z ich produktami.Jeżeli chcesz współpracować ze mną napisz do mnie na joanna@slowtalks.pl
Dlaczego warto posłuchać: Zapowiedziałam, że marzec upłynie nam pod hasłem działania, ale w świecie dualizmów nie możemy zapominać o tym, że w kontrze do działania stoi nie robienie nic. To robienie nic ma i pozytywne i negatywne konotacje, a ja na potrzeby tego odcinka skupię się na tym pozytywnym, czyli na odpoczywaniu. Pogadamy o tym, …
Dlaczego warto posłuchać: Niedawno rozpoczęłam trzeci sezon życia na Lanzarote i z pytań od Was wiem, że wiele osób interesuje, jak się na tym Lanzarote żyje. Nie znam uniwersalnej odpowiedzi na to pytanie, ale chętnie opowiem o moich własnych przemyśleniach, ale żeby poszerzyć perspektywę, do wspólnej rozmowy o tym życiu na Lanzarote zaprosiłam moją Sąsiadkę, …
Lubisz dostawać dobre rady bez proszenia o nie? Ja nie lubię i stawiam dolary przeciwko orzechom, że Ty też NIE. No i tak się zastanawiam skąd zatem bierze się w każdym z nas ten odruch, by sypać złotymi radami na lewo i prawo? Więcej treści ode mnie znajdziesz na: moim Instagramie https://www.instagram.com/joanna.tobola co tygodniowym newsletterze …
Dlaczego warto posłuchać: Proszę Państwa! Ostatni dzień lutego, więc myślę, że już wiele osób z utęsknieniem wypatruje wiosny – a czy wiecie o tym, że… wiosna już trwa! I to od 13 lutego! O co chodzi, co to znaczy dla naszych ciał i umysłów, jak żyć w zgodzie z cyklicznością i naturą oraz jak najlepiej …
#30 „Ludzie mówią, że ten chleb to smak z dzieciństwa” – rozmowa o drodze do otwarcia własnej piekarni rzemieślniczej z Dagą Rosiak, właścicielką Będzie Dobrze
Do końca października -20% na produktu do rozwoju osobistego na stronie slowtalks.pl
Dagmara, w sieci znana jako @glodnadaga, od 2016 roku wiedziała, że chce otworzyć swoje miejsce na gastronomicznej mapie Warszawy. Od tego czasu świadomie doświadczała różnych ról – od zmywaka, przez kelnerkę i managerki. A to wszystko po to, by zdobyć przekrój wiedzy, jak dobrze zarządzać swoim własnym miejscem. I tak, właśnie w październiku 2022, jej piekarnia Będzie Dobrze obchodzi swoje pierwsze urodziny! Rozmawiamy o procesie budowania swojego miejsca, wyzwaniach, rozterkach i całej drodze. Myślę, że ta rozmowa jest wielką inspiracją i drogowskazem dla tych, którzy myślą o swoim własnym biznesie. Z tego odcinka dowiesz się, dlaczego ważne jest zrozumienie swojego klienta, budowanie marki w oparciu o pewne wartości i sprawne reagowanie na zmiany, zamiast kurczowego trzymania się planu. Oraz dlaczego nie musimy wiedzieć od razu czego chcemy, tylko dać sobie przestrzeń na poszukiwanie tego. Dużo mówimy o wizualizacji, która była kluczowym elementem, który prowadził Dagę na drodze ku swojej piekarni. Piekarnie Będzie Dobrze znajdziecie na Starym Mokotowie pod adresem Puławską 23/25. Pod koniec odcinka Daga rekomenduje, od jakiego wypieku warto zacząć swoją przygodę z ich produktami.Jeżeli chcesz współpracować ze mną napisz do mnie na joanna@slowtalks.pl
Więcej treści ode mnie znajdziesz na:
Podcast: Play in new window | Download
Podobne posty
#97 Jak się nie zajeżdżać i dlaczego jesteśmy zmęczeni, jak nigdy wcześniej
Dlaczego warto posłuchać: Zapowiedziałam, że marzec upłynie nam pod hasłem działania, ale w świecie dualizmów nie możemy zapominać o tym, że w kontrze do działania stoi nie robienie nic. To robienie nic ma i pozytywne i negatywne konotacje, a ja na potrzeby tego odcinka skupię się na tym pozytywnym, czyli na odpoczywaniu. Pogadamy o tym, …
123: Jak się żyje na Lanzarote?
Dlaczego warto posłuchać: Niedawno rozpoczęłam trzeci sezon życia na Lanzarote i z pytań od Was wiem, że wiele osób interesuje, jak się na tym Lanzarote żyje. Nie znam uniwersalnej odpowiedzi na to pytanie, ale chętnie opowiem o moich własnych przemyśleniach, ale żeby poszerzyć perspektywę, do wspólnej rozmowy o tym życiu na Lanzarote zaprosiłam moją Sąsiadkę, …
#14 Zanim doradzisz, policz do 10
Lubisz dostawać dobre rady bez proszenia o nie? Ja nie lubię i stawiam dolary przeciwko orzechom, że Ty też NIE. No i tak się zastanawiam skąd zatem bierze się w każdym z nas ten odruch, by sypać złotymi radami na lewo i prawo? Więcej treści ode mnie znajdziesz na: moim Instagramie https://www.instagram.com/joanna.tobola co tygodniowym newsletterze …
#95 O cykliczności i przygotowaniach do wiosny
Dlaczego warto posłuchać: Proszę Państwa! Ostatni dzień lutego, więc myślę, że już wiele osób z utęsknieniem wypatruje wiosny – a czy wiecie o tym, że… wiosna już trwa! I to od 13 lutego! O co chodzi, co to znaczy dla naszych ciał i umysłów, jak żyć w zgodzie z cyklicznością i naturą oraz jak najlepiej …