Żyj w zgodzie ze sobą – dowiedz się jak osiągać cele i podejmować lepsze decyzje.
#30 „Ludzie mówią, że ten chleb to smak z dzieciństwa” – rozmowa o drodze do otwarcia własnej piekarni rzemieślniczej z Dagą Rosiak, właścicielką Będzie Dobrze
Do końca października -20% na produktu do rozwoju osobistego na stronie slowtalks.pl
Dagmara, w sieci znana jako @glodnadaga, od 2016 roku wiedziała, że chce otworzyć swoje miejsce na gastronomicznej mapie Warszawy. Od tego czasu świadomie doświadczała różnych ról – od zmywaka, przez kelnerkę i managerki. A to wszystko po to, by zdobyć przekrój wiedzy, jak dobrze zarządzać swoim własnym miejscem. I tak, właśnie w październiku 2022, jej piekarnia Będzie Dobrze obchodzi swoje pierwsze urodziny! Rozmawiamy o procesie budowania swojego miejsca, wyzwaniach, rozterkach i całej drodze. Myślę, że ta rozmowa jest wielką inspiracją i drogowskazem dla tych, którzy myślą o swoim własnym biznesie. Z tego odcinka dowiesz się, dlaczego ważne jest zrozumienie swojego klienta, budowanie marki w oparciu o pewne wartości i sprawne reagowanie na zmiany, zamiast kurczowego trzymania się planu. Oraz dlaczego nie musimy wiedzieć od razu czego chcemy, tylko dać sobie przestrzeń na poszukiwanie tego. Dużo mówimy o wizualizacji, która była kluczowym elementem, który prowadził Dagę na drodze ku swojej piekarni. Piekarnie Będzie Dobrze znajdziecie na Starym Mokotowie pod adresem Puławską 23/25. Pod koniec odcinka Daga rekomenduje, od jakiego wypieku warto zacząć swoją przygodę z ich produktami.Jeżeli chcesz współpracować ze mną napisz do mnie na joanna@slowtalks.pl
Rok temu, na początku maja wraz z moim mężem, Tomkiem Pieńczakiem, zadecydowaliśmy, że nie chcemy, aby alkohol był dłużej obecny w naszym życiu. Na przestrzeni lat różną mieliśmy z nim relację – od zabawy w nastoletnim wieku, co utożsamialiśmy, niestety, z piciem alkoholu, poprzez bycia niezniszczalnym na imprezach, piwko do meczu i kulturalne wino do …
Być może to, czym na co dzień zajmuje się moja dzisiejsza gościni zabrzmi dla Ciebie jak oksymoron, ale Joanna Banad, na co dzień łączy wiedzę magistry dietetyki klinicznej z byciem cukiernikiem! Asia jest autorką podcastu „Niech jedzą ciastka”, newslettera z przepisami o pięknie brzmiącej nazwie „wypiekowerapia”, a na swoim instagramie @posypane dzieli się, jak to …
Ludzie nie muszą przejmować się problemami, ludzie chcą się nimi przejmować – bullshit czy nowa perspektywa? Pytania z odcinka: Co najgorszego może się wydarzyć? Jakie widzę potencjalne rozwiązania problemu? Co jeśli nic z tym nie zrobię? Kto może mi pomóc? Jak się poczuję, gdy tego problemu nie będzie? Jakie jest najmniejszy krok, który mogę zrobić, …
W tym odcinku opowiem Ci, dlaczego praca i rozwój nad swoją inteligencją emocjonalną to najlepsza droga do tego, aby lepiej rozumieć i zarządzać swoimi emocjami. A zdobycie tych umiejętności ma już przełożenie na masę innych rzeczy. Pytania: Co czułam_em wtedy? Co czułam_em w ciele? Jak te emocje wpłynęły na rozwiązanie problemu? Jak następnym razem chcę …
#30 „Ludzie mówią, że ten chleb to smak z dzieciństwa” – rozmowa o drodze do otwarcia własnej piekarni rzemieślniczej z Dagą Rosiak, właścicielką Będzie Dobrze
Do końca października -20% na produktu do rozwoju osobistego na stronie slowtalks.pl
Dagmara, w sieci znana jako @glodnadaga, od 2016 roku wiedziała, że chce otworzyć swoje miejsce na gastronomicznej mapie Warszawy. Od tego czasu świadomie doświadczała różnych ról – od zmywaka, przez kelnerkę i managerki. A to wszystko po to, by zdobyć przekrój wiedzy, jak dobrze zarządzać swoim własnym miejscem. I tak, właśnie w październiku 2022, jej piekarnia Będzie Dobrze obchodzi swoje pierwsze urodziny! Rozmawiamy o procesie budowania swojego miejsca, wyzwaniach, rozterkach i całej drodze. Myślę, że ta rozmowa jest wielką inspiracją i drogowskazem dla tych, którzy myślą o swoim własnym biznesie. Z tego odcinka dowiesz się, dlaczego ważne jest zrozumienie swojego klienta, budowanie marki w oparciu o pewne wartości i sprawne reagowanie na zmiany, zamiast kurczowego trzymania się planu. Oraz dlaczego nie musimy wiedzieć od razu czego chcemy, tylko dać sobie przestrzeń na poszukiwanie tego. Dużo mówimy o wizualizacji, która była kluczowym elementem, który prowadził Dagę na drodze ku swojej piekarni. Piekarnie Będzie Dobrze znajdziecie na Starym Mokotowie pod adresem Puławską 23/25. Pod koniec odcinka Daga rekomenduje, od jakiego wypieku warto zacząć swoją przygodę z ich produktami.Jeżeli chcesz współpracować ze mną napisz do mnie na joanna@slowtalks.pl
Więcej treści ode mnie znajdziesz na:
Podcast: Play in new window | Download
Podobne posty
#59 Dlaczego nie pijemy alkoholu – rozmowa z Tomkiem Pieńczakiem
Rok temu, na początku maja wraz z moim mężem, Tomkiem Pieńczakiem, zadecydowaliśmy, że nie chcemy, aby alkohol był dłużej obecny w naszym życiu. Na przestrzeni lat różną mieliśmy z nim relację – od zabawy w nastoletnim wieku, co utożsamialiśmy, niestety, z piciem alkoholu, poprzez bycia niezniszczalnym na imprezach, piwko do meczu i kulturalne wino do …
#35 Dlaczego warto dywersyfikować swoje umiejętności i działania? – rozmowa z Joanną Banad o słodkim biznesie, wypiekoterapii i psychodietetyce
Być może to, czym na co dzień zajmuje się moja dzisiejsza gościni zabrzmi dla Ciebie jak oksymoron, ale Joanna Banad, na co dzień łączy wiedzę magistry dietetyki klinicznej z byciem cukiernikiem! Asia jest autorką podcastu „Niech jedzą ciastka”, newslettera z przepisami o pięknie brzmiącej nazwie „wypiekowerapia”, a na swoim instagramie @posypane dzieli się, jak to …
#17 Słowa mają moc
Ludzie nie muszą przejmować się problemami, ludzie chcą się nimi przejmować – bullshit czy nowa perspektywa? Pytania z odcinka: Co najgorszego może się wydarzyć? Jakie widzę potencjalne rozwiązania problemu? Co jeśli nic z tym nie zrobię? Kto może mi pomóc? Jak się poczuję, gdy tego problemu nie będzie? Jakie jest najmniejszy krok, który mogę zrobić, …
#11 Siedem aspektów inteligencji emocjonalnej
W tym odcinku opowiem Ci, dlaczego praca i rozwój nad swoją inteligencją emocjonalną to najlepsza droga do tego, aby lepiej rozumieć i zarządzać swoimi emocjami. A zdobycie tych umiejętności ma już przełożenie na masę innych rzeczy. Pytania: Co czułam_em wtedy? Co czułam_em w ciele? Jak te emocje wpłynęły na rozwiązanie problemu? Jak następnym razem chcę …