#30 „Ludzie mówią, że ten chleb to smak z dzieciństwa” – rozmowa o drodze do otwarcia własnej piekarni rzemieślniczej z Dagą Rosiak, właścicielką Będzie Dobrze
Do końca października -20% na produktu do rozwoju osobistego na stronie slowtalks.pl
Dagmara, w sieci znana jako @glodnadaga, od 2016 roku wiedziała, że chce otworzyć swoje miejsce na gastronomicznej mapie Warszawy. Od tego czasu świadomie doświadczała różnych ról – od zmywaka, przez kelnerkę i managerki. A to wszystko po to, by zdobyć przekrój wiedzy, jak dobrze zarządzać swoim własnym miejscem. I tak, właśnie w październiku 2022, jej piekarnia Będzie Dobrze obchodzi swoje pierwsze urodziny! Rozmawiamy o procesie budowania swojego miejsca, wyzwaniach, rozterkach i całej drodze. Myślę, że ta rozmowa jest wielką inspiracją i drogowskazem dla tych, którzy myślą o swoim własnym biznesie. Z tego odcinka dowiesz się, dlaczego ważne jest zrozumienie swojego klienta, budowanie marki w oparciu o pewne wartości i sprawne reagowanie na zmiany, zamiast kurczowego trzymania się planu. Oraz dlaczego nie musimy wiedzieć od razu czego chcemy, tylko dać sobie przestrzeń na poszukiwanie tego. Dużo mówimy o wizualizacji, która była kluczowym elementem, który prowadził Dagę na drodze ku swojej piekarni. Piekarnie Będzie Dobrze znajdziecie na Starym Mokotowie pod adresem Puławską 23/25. Pod koniec odcinka Daga rekomenduje, od jakiego wypieku warto zacząć swoją przygodę z ich produktami.Jeżeli chcesz współpracować ze mną napisz do mnie na joanna@slowtalks.pl
Kolejna rozmowa z cyklu rozmów małżeńskich i ponownie moim gościem jest Tomek Pieńczak, z zawodu artysta, a prywatnie mój partner. Wyrusz z nami w swoją podróż w głąb siebie. Naucz się, jak kreować swoją osobistą rzeczywistość. Rozwiń swoją uważność i autorefleksję. Praktykuj wdzięczność i zadbaj o mikrochwile do samorozwoju. Poznaj nowość od Slow Talks „111 …
O tym, jacy są Duńczycy, co może zaskoczyć w Danii i jaka jest ta idealizowana Kopenhaga porozmawiam z Anką Małysą, znaną też @ankasmietanka Śmietanka, która dzieli swoje życie pomiędzy Polskę i Danie oraz od lat intensywnie podróżuje po świecie. Wypytałam ją o to, co takiego magicznego jest w Danii, o jej ulubione miejsca i o …
Dużo się dzieje. I to nie tylko teraz, ale odkąd Internet tak bardzo wkroczył do naszej codzienności. Z każdym rokiem informacji przybywa i miejsc, z których jesteśmy nimi zasypywani, a wraz z tym przybywa również wiele lęków i ubywa spokoju. Dlatego ten ostatni odcinek drugiego sezonu podcastu dedykuję poszukiwaczom dystansu i diety niskoinformacyjnej. Więcej treści …
Lubisz dostawać dobre rady bez proszenia o nie? Ja nie lubię i stawiam dolary przeciwko orzechom, że Ty też NIE. No i tak się zastanawiam skąd zatem bierze się w każdym z nas ten odruch, by sypać złotymi radami na lewo i prawo? Więcej treści ode mnie znajdziesz na: moim Instagramie https://www.instagram.com/joanna.tobola co tygodniowym newsletterze …
#30 „Ludzie mówią, że ten chleb to smak z dzieciństwa” – rozmowa o drodze do otwarcia własnej piekarni rzemieślniczej z Dagą Rosiak, właścicielką Będzie Dobrze
Do końca października -20% na produktu do rozwoju osobistego na stronie slowtalks.pl
Dagmara, w sieci znana jako @glodnadaga, od 2016 roku wiedziała, że chce otworzyć swoje miejsce na gastronomicznej mapie Warszawy. Od tego czasu świadomie doświadczała różnych ról – od zmywaka, przez kelnerkę i managerki. A to wszystko po to, by zdobyć przekrój wiedzy, jak dobrze zarządzać swoim własnym miejscem. I tak, właśnie w październiku 2022, jej piekarnia Będzie Dobrze obchodzi swoje pierwsze urodziny! Rozmawiamy o procesie budowania swojego miejsca, wyzwaniach, rozterkach i całej drodze. Myślę, że ta rozmowa jest wielką inspiracją i drogowskazem dla tych, którzy myślą o swoim własnym biznesie. Z tego odcinka dowiesz się, dlaczego ważne jest zrozumienie swojego klienta, budowanie marki w oparciu o pewne wartości i sprawne reagowanie na zmiany, zamiast kurczowego trzymania się planu. Oraz dlaczego nie musimy wiedzieć od razu czego chcemy, tylko dać sobie przestrzeń na poszukiwanie tego. Dużo mówimy o wizualizacji, która była kluczowym elementem, który prowadził Dagę na drodze ku swojej piekarni. Piekarnie Będzie Dobrze znajdziecie na Starym Mokotowie pod adresem Puławską 23/25. Pod koniec odcinka Daga rekomenduje, od jakiego wypieku warto zacząć swoją przygodę z ich produktami.Jeżeli chcesz współpracować ze mną napisz do mnie na joanna@slowtalks.pl
Więcej treści ode mnie znajdziesz na:
Podcast: Play in new window | Download
Podobne posty
#37 Wyrusz w podróż w głąb siebie!
Kolejna rozmowa z cyklu rozmów małżeńskich i ponownie moim gościem jest Tomek Pieńczak, z zawodu artysta, a prywatnie mój partner. Wyrusz z nami w swoją podróż w głąb siebie. Naucz się, jak kreować swoją osobistą rzeczywistość. Rozwiń swoją uważność i autorefleksję. Praktykuj wdzięczność i zadbaj o mikrochwile do samorozwoju. Poznaj nowość od Slow Talks „111 …
#63 Czego możemy nauczyć się od Duńczyków – rozmowa o życiu w Danii i Kopenhadze z Anką Małysą
O tym, jacy są Duńczycy, co może zaskoczyć w Danii i jaka jest ta idealizowana Kopenhaga porozmawiam z Anką Małysą, znaną też @ankasmietanka Śmietanka, która dzieli swoje życie pomiędzy Polskę i Danie oraz od lat intensywnie podróżuje po świecie. Wypytałam ją o to, co takiego magicznego jest w Danii, o jej ulubione miejsca i o …
#26 Sześć sposobów na detoks informacyjny
Dużo się dzieje. I to nie tylko teraz, ale odkąd Internet tak bardzo wkroczył do naszej codzienności. Z każdym rokiem informacji przybywa i miejsc, z których jesteśmy nimi zasypywani, a wraz z tym przybywa również wiele lęków i ubywa spokoju. Dlatego ten ostatni odcinek drugiego sezonu podcastu dedykuję poszukiwaczom dystansu i diety niskoinformacyjnej. Więcej treści …
#14 Zanim doradzisz, policz do 10
Lubisz dostawać dobre rady bez proszenia o nie? Ja nie lubię i stawiam dolary przeciwko orzechom, że Ty też NIE. No i tak się zastanawiam skąd zatem bierze się w każdym z nas ten odruch, by sypać złotymi radami na lewo i prawo? Więcej treści ode mnie znajdziesz na: moim Instagramie https://www.instagram.com/joanna.tobola co tygodniowym newsletterze …