#30 „Ludzie mówią, że ten chleb to smak z dzieciństwa” – rozmowa o drodze do otwarcia własnej piekarni rzemieślniczej z Dagą Rosiak, właścicielką Będzie Dobrze
Do końca października -20% na produktu do rozwoju osobistego na stronie slowtalks.pl
Dagmara, w sieci znana jako @glodnadaga, od 2016 roku wiedziała, że chce otworzyć swoje miejsce na gastronomicznej mapie Warszawy. Od tego czasu świadomie doświadczała różnych ról – od zmywaka, przez kelnerkę i managerki. A to wszystko po to, by zdobyć przekrój wiedzy, jak dobrze zarządzać swoim własnym miejscem. I tak, właśnie w październiku 2022, jej piekarnia Będzie Dobrze obchodzi swoje pierwsze urodziny! Rozmawiamy o procesie budowania swojego miejsca, wyzwaniach, rozterkach i całej drodze. Myślę, że ta rozmowa jest wielką inspiracją i drogowskazem dla tych, którzy myślą o swoim własnym biznesie. Z tego odcinka dowiesz się, dlaczego ważne jest zrozumienie swojego klienta, budowanie marki w oparciu o pewne wartości i sprawne reagowanie na zmiany, zamiast kurczowego trzymania się planu. Oraz dlaczego nie musimy wiedzieć od razu czego chcemy, tylko dać sobie przestrzeń na poszukiwanie tego. Dużo mówimy o wizualizacji, która była kluczowym elementem, który prowadził Dagę na drodze ku swojej piekarni. Piekarnie Będzie Dobrze znajdziecie na Starym Mokotowie pod adresem Puławską 23/25. Pod koniec odcinka Daga rekomenduje, od jakiego wypieku warto zacząć swoją przygodę z ich produktami.Jeżeli chcesz współpracować ze mną napisz do mnie na joanna@slowtalks.pl
W październiku 2022 rozpoczęłam trzeci rok jako digital nomadka i dotychczas pracowałam już z Zanzibaru i Tanzanii lądowej, Barcelony, Bali, a aktualnie nagrywam ten odcinek z Wysp Kanaryjskich, z Lanzarote. Myślę, że zebrałam już całkiem niezły bagaż doświadczeń i poznałam ten styl życia od różnych stron, dlatego zapraszam na nasz subiektywny zbiór korzyści i wyzwań, …
Mamy różne wyobrażenia o świecie modelingu i pracy modelek, dlatego postanowiłam skonfrontować je z doświadczeniami osoby, która siedzi już w tym świecie ponad 10 lat. O wyzwaniach i przekonaniach dotyczących modelingu oraz o tym, z czym mierzą się modelki i modele rozmawiam z Justyną Rajczyk-Radoszko. Bardzo się cieszę, że udało nam się złapać dosłownie na …
Zapraszam na wakacyjny format „Masz wiadomość”, który jest taką wiadomością głosowa ode mnie do Ciebie. To moje luźne przemyślana na przeróżne tematy, które bardziej czuję intuicyjnie, niż opieram na badaniach i dowodach naukowych. W tym odcinku rozmyślam o tym, co się dzieje, gdy wciąż oczekujemy i czekamy Więcej treści ode mnie znajdziesz: moim Instagramie https://www.instagram.com/joanna.tobola / …
Zatrzymaj się na chwilę i pomyśl, z czym kojarzy Ci się słowo „konflikt”. Zapytałam kiedyś o to kilka osób i zazwyczaj to słowo wywoływało negatywne emocje. Tymczasem konflikt to zjawisko nieuchronnie związane z naszym codziennym życiem i ja jestem jego fanką. Więcej treści ode mnie znajdziesz na: moim Instagramie https://www.instagram.com/joanna.tobola co tygodniowym newsletterze https://slowtalks.pl/slowletter publikacjach …
#30 „Ludzie mówią, że ten chleb to smak z dzieciństwa” – rozmowa o drodze do otwarcia własnej piekarni rzemieślniczej z Dagą Rosiak, właścicielką Będzie Dobrze
Do końca października -20% na produktu do rozwoju osobistego na stronie slowtalks.pl
Dagmara, w sieci znana jako @glodnadaga, od 2016 roku wiedziała, że chce otworzyć swoje miejsce na gastronomicznej mapie Warszawy. Od tego czasu świadomie doświadczała różnych ról – od zmywaka, przez kelnerkę i managerki. A to wszystko po to, by zdobyć przekrój wiedzy, jak dobrze zarządzać swoim własnym miejscem. I tak, właśnie w październiku 2022, jej piekarnia Będzie Dobrze obchodzi swoje pierwsze urodziny! Rozmawiamy o procesie budowania swojego miejsca, wyzwaniach, rozterkach i całej drodze. Myślę, że ta rozmowa jest wielką inspiracją i drogowskazem dla tych, którzy myślą o swoim własnym biznesie. Z tego odcinka dowiesz się, dlaczego ważne jest zrozumienie swojego klienta, budowanie marki w oparciu o pewne wartości i sprawne reagowanie na zmiany, zamiast kurczowego trzymania się planu. Oraz dlaczego nie musimy wiedzieć od razu czego chcemy, tylko dać sobie przestrzeń na poszukiwanie tego. Dużo mówimy o wizualizacji, która była kluczowym elementem, który prowadził Dagę na drodze ku swojej piekarni. Piekarnie Będzie Dobrze znajdziecie na Starym Mokotowie pod adresem Puławską 23/25. Pod koniec odcinka Daga rekomenduje, od jakiego wypieku warto zacząć swoją przygodę z ich produktami.Jeżeli chcesz współpracować ze mną napisz do mnie na joanna@slowtalks.pl
Więcej treści ode mnie znajdziesz na:
Podcast: Play in new window | Download
Podobne posty
#47 Korzyści i wyzwania w życiu digital nomadów – wspólne przemyślania z Tomkiem Pieńczakiem po ponad dwóch latach w świecie
W październiku 2022 rozpoczęłam trzeci rok jako digital nomadka i dotychczas pracowałam już z Zanzibaru i Tanzanii lądowej, Barcelony, Bali, a aktualnie nagrywam ten odcinek z Wysp Kanaryjskich, z Lanzarote. Myślę, że zebrałam już całkiem niezły bagaż doświadczeń i poznałam ten styl życia od różnych stron, dlatego zapraszam na nasz subiektywny zbiór korzyści i wyzwań, …
#28 “Trzeba być gotowym zawsze i wszędzie”, czyli życie modelki w Chinach – rozmowa z Justyną Rajczyk-Radoszko
Mamy różne wyobrażenia o świecie modelingu i pracy modelek, dlatego postanowiłam skonfrontować je z doświadczeniami osoby, która siedzi już w tym świecie ponad 10 lat. O wyzwaniach i przekonaniach dotyczących modelingu oraz o tym, z czym mierzą się modelki i modele rozmawiam z Justyną Rajczyk-Radoszko. Bardzo się cieszę, że udało nam się złapać dosłownie na …
#68 O oczekiwaniu i czekaniu
Zapraszam na wakacyjny format „Masz wiadomość”, który jest taką wiadomością głosowa ode mnie do Ciebie. To moje luźne przemyślana na przeróżne tematy, które bardziej czuję intuicyjnie, niż opieram na badaniach i dowodach naukowych. W tym odcinku rozmyślam o tym, co się dzieje, gdy wciąż oczekujemy i czekamy Więcej treści ode mnie znajdziesz: moim Instagramie https://www.instagram.com/joanna.tobola / …
#13 Jak kłócić się mądrzej
Zatrzymaj się na chwilę i pomyśl, z czym kojarzy Ci się słowo „konflikt”. Zapytałam kiedyś o to kilka osób i zazwyczaj to słowo wywoływało negatywne emocje. Tymczasem konflikt to zjawisko nieuchronnie związane z naszym codziennym życiem i ja jestem jego fanką. Więcej treści ode mnie znajdziesz na: moim Instagramie https://www.instagram.com/joanna.tobola co tygodniowym newsletterze https://slowtalks.pl/slowletter publikacjach …